Buitengewoon wandelen

Inspiratie nodig tijdens deze Buitengewone Zomer? Ontdek onze Buitengewone wandeltochten in Overijse.

BKO etaleert

Ontdek vanaf 7 september tot en met 4 oktober buitengewone kunst in de winkels van Overijse: leerlingen van kunstschool BKO tonen hun werk in de etalages van meer dan twintig handelaars in het centrum. Voor deze tentoonstelling slinger je een parcours doorheen Overijse en wandel je van vitrine naar vitrine. Deze kunstboulevard licht rood op en vormt de verbindende factor tussen al deze kunstwerken in de etalages.

WOII-route

WOII-route

In de straten van Overijse staan infopanelen ter herdenking van het einde van WOII, 75 jaar geleden. Onderweg ontdek je o.a. dat er bij de bevrijding van Overijse vijf doden vielen en dat er op minstens vijf plaatsen joodse kinderen verborgen werden gehouden. Wil je extra info bij de panelen? Bekijk dan ook de vijf bijhorende filmpjes.

Erfgoedwandeling

Erfgoedwandeling

Een 3,5 km lange erfgoedwandeling in het spoor van de tafeldruif met verhalen van Justus Lipsius, de gebroeders Danhieux en de druivenkoningin over de dorpskern van Overijse. Extra groene wandellus van 5,5 km tijdens het druivenseizoen.

Terlanenwandeling

Terlanenwandeling

Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse. Maar ook het groenste! Ontdek de trage wegen met het klein Terlanenpad in het centrum van Terlanen (4,5 km) of met het groot Terlanenpad naar de infoborden van het voormalige krijgsgevangenenkamp in Terlanenveld (8,5 km).

Serristenwandeling

Serristenwandeling

De smaakvolle tafeldruif ken je ongetwijfeld, maar ook perziken werden in Eizer 'in de watten gelegd'. In 1895 startte pionier Felix Charlier (Feike Wit) met perzikenteelt onder glas. Verken de trage wegen van Eizer en Duisburg langs enkele authentieke serristenwoningen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x